En lite tillpiffad köttfärslimpa som inte tar längre tid än en vanlig att svänga ihop 😍 Var lite osäkra på vad vi skulle servera till. Potatis kändes inte som ett naturligt val, men det blev det ändå. Cayennekryddade sådana vilket passade super 🥔
Original recept från www.instagram.com
Feb. 9, 2025
850 g blandfärs
2.5 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 st ägg
Vi hade en blandning av cheddar, gouda och mozzarella (köpt på willys)
0.5 burk inlagda jalapeños, finhackade
1 st hackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk worcestersås
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
Salt och peppar
50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
Laken från jalapeñosburken. ca 0,5 dl
Cheddarost. rörde ner 6 skivor hamburgerost + den ost som var kvar i påsen som blandades ner i köttfärsen.
Lite chilipulver
Salt och peppar
Börja med att blanda ströbröd och mjölk så att det går stå och dra en stund. Blanda sedan ihop resten av ingredienserna och rör till sist ned ströbrödet. Forma till en limpa och lägg i en form. Grädda sedan på 200 grader ca. 40 min. Ta ut, täck med folie och låt vila.
Smält smöret och vispa ner mjölet. När det inte är några klumpar kvar, slå på grädden. Häll sedan på laken från jalapeñosburken och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt osten smälta så det blir en slät och krämig sås.
Ringla över lite av såsen på köttfärslimpan och lägg på några jalapeños om du har kvar 🌶️🧀🤎