Behöver du tips på en bra vardagsmiddag? Laga ugnsbakad laxfilé under ett krispigt täcke av panko. Laxen serveras med ugnslagad broccoli och risnudlar med en härlig ingefärsdressing.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
May 5, 2025
600 g laxfilé i bit
1 tsk salt
0.75 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 tsk finrivet limeskal
Rapsolja
2 st broccoli (à 250 g)
200 g risnudlar
1.5 dl sweet chilisås
0.5 dl japansk soja
1 st riven vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära
1 msk sesamfrön
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg laxen på ena sidan i en stor ugnsform. Krydda med hälften av saltet. Rör ihop panko, limeskal och 2 msk olja (för 4 port). Strö över laxen.
Skär broccolin i långa bitar längsmed. Blanda med 1 msk olja (för 4 port) och resten av saltet. Lägg bredvid laxen i formen. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
Dressing: Rör ihop chilisås, soja, vitlök och ingefära. Blanda hälften av dressingen med nudlarna.
Till servering: Servera laxen med nudlar, broccoli och extra dressing. Strö över sesamfrön.