Biffe Rydberg med vispad senapskräm
Original recept från www.instagram.com
Feb. 7, 2025
600 g oxfilé
1 kg potatis
2 gula lökar
2.5 dl vispgrädde
Strösocker
2 msk dijonsenap
Salt och peppar
Skånsk grovkornig senap
2 msk pepparrot
4 äggulor
Skär upp potatis i lagom stora bitar, förkoka några minuter och sedan stek på medelvärme i olja och smör tills genomstekt och krispig.
Hacka löken, stek på medelvärme i olja och lite smör tills löken blivit brun, mjuk och söt. Jag kokar in ljus öl i löken ihop med lite socker, salt och peppar.
Vispa grädde tjock, rör ner dijonsenap, grovkornig senap, worcestersås, några droppar vinäger, salt och peppar. Blanda ner riven pepparrot efter smak.
Skär köttet i lagom stora bitar, bryn i olja och smör några minuter
Lägg upp potatis, kött, lök, senapskräm. Strö över persilja, eventuellt riven pepparrot och strö över lite persilja och servera en äggula vid sidan