Panerad smörstekt Kolja med kall örtsås
Original recept från vm.tiktok.com
Feb. 7, 2025
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
0.5 gul lök
Dill
Gräslök
Persilja
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Liten nypa socker (valfritt)
4 filéer kolja
Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Ärtor
Schalottenlök
Skala och koka potatis
Förbered 3 tallrikar med vetemjöl, ägg och ströbröd.
Salta fisken, panera stegvis i vetemjöl, uppvispat ägg och sist i ströbröd
Stek fisken i olja och smör på medelvärme tills frasig och gyllene, några minuter på varje sida.
Rör ihop gräddfil, majonnäs, finhackad lök, finhackad gräslök, dill och persilja. Smaka av med citron, salt och peppar.
Koka ärtor och smörstek nån minut med finhackad schalottenlök, salta och peppra lätt.
Servera den nystekta fisken med potatis, ärtor och en rejäl klick sås.