För några år sedan åt jag typ denna rätt på Zinfandelsplit det var så sinnessjukt gott. Var tvungen att försöka återskapa den och fick till det riktigt bra. Extra roligt att fikonmarmeladen är hemgjord på mina fikon jag odlat på balkongen. 💁🏼♀️ Spara gärna och laga det är så underbart gott!
Feb. 24, 2022
1 x basrecept pastadeg
100 g chèvreost
5 msk ricotta
Salt och peppar
50 g smör
Pinjenötter
1 färskt fikon
3 msk fikonmarmelad
Lite färska salviablad
Gör en sats basrecept pasta, plasta in och låt vila.
Ta bort det yttersta lagret från chèvren och mixa ihop med ricottan. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i en spritspåse om du har.
Rosta pinjenötterna i en torr panna. Var försiktig så de inte bränns.
Bryn smöret tillsammans med salviabladen.
Kavla ut pastan tunt, jag kör till och med nivå 8 på min maskin. Lägg en lång pastaremsa på mjölad bänk. Spara en lika lång att täcka med. Spritsa/klicka ut ca 1 msk fyllning med jämna mellanrum. Pensla lite vatten runt fyllningen, det fungerar som lim nu när du täcker den med det andra pastalagret. Tryck ut all luft och stansa ut fina raviolis. Har du ingen stans använd ett glas i lagom omkrets.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka raviolin i ca 4 minuter. Servera raviolin med skivat färskt fikon, fikonmarmelad, rostade pinjenötter och rikligt med brynt smör. Se till att få med några salviablad från det brynta smöret.