Vet du inte vad du ska använda kycklingfärsen till, här har du det perfekta receptet!⭐️
Feb. 6, 2025
500 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Lite färsk ingefära
2 salladslökar
5 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 ägg
1 dl vetemjöl
Rapsolja, till stekning
Salt & peppar
3 msk röd currypasta
1 rödlök, skivad
500 ml kokosmjölk
Nykokt ris
Finstrimlad salladslök
Chilirostade sesamfrön
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skär ner salladslöken
Blanda ihop lök, vitlök, ingefära, salladslök, kycklingfärs, soja, sesamolja, ägg, mjöl, salt & peppar i en bunke
Forma till 12 mindre biffar och bryn dem på hög värme tills gyllenbruna. Plocka ur biffarna och lägg åt sidan
Tillsätt rödlöken och röd currypasta i stekpannan, stek tills mjuk. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra ihop. Lägg ner biffarna i såsen och låt det puttra ca 10 minuter
Servera biffarna med nykokt ris, chilirostade sesamfrön och finstrimlad salladslök!