Den klassiska fyllningen i cannelloni är ricotta och spenat. Här bytte jag ut spenaten mot kronärtskockor.
Original recept från www.instagram.com
Feb. 5, 2025
250 g färska lasagneplattor
250 g ricottaost
1.5 dl riven parmesanost
1 burk konserverade kronärtskockor
1 st ägg
1 dl riven parmesanost
3 st rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
Svartpeppar
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
0.5 dl tomatpuré
1 st förpackning krossade tomater
Salt
Svartpeppar
1.5 dl riven ost
1 dl creme fraiche
Svartpeppar
Persilja till servering
Sätt ugnen på 225 grader.
Tomatsåsen: Stek den hackade vitlöken i olivolja i en kastrull någon minut. Tillsätt tomatpurén och låt den steka lite så blir tomatpurén mindre frän. Tillsätt krossade tomater, 1 dl vatten, salt och svartpeppar. Låt koka i minst 10 minuter.
Fyllningen till cannellonin. Hacka kronärtskockorna grovt och blanda dem i en skål med ägg, ricotta, riven vitlök, parmesanost, salt och peppar.
Fördela kronärtskocksfyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar.
Lägg tomatsåsen i en gratängform och lägg cannellonin i formen med snittytan i botten. Blanda ihop creme fraiche, ost och svartpeppar och fördela över cannellonin.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Strö över lite persilja vid servering.