De här köttbullarna är ett recept från en siciliansk vän som tipsade om att ha parmesan i köttbullarna och tillaga dem i tomatsås när vi lärde känna varandra för många år sedan. Sedan dess en storfavorit. Har man bråttom kan man ju köpa färdig tomatsås, om inte så kan man göra nedan på max en kvart 👌
Original recept från www.instagram.com
Feb. 4, 2025
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
Olja att steka i
3 st plommontomater
1 pkt goda krossade tomater, 400 g
0.5 msk socker
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 kg ekologisk blandfärs
1 st stor gul lök
1 st ägg
0.5 dl ströbröd
1 st skvätt, typ 1-2 msk grädde
1 msk vitlökspulver
1 tsk salt
Massa drag svartpeppar
1 tsk oregano
70 - 100 g riven parmesan
Stek lök och vitlök glansig och mjuk. Lägg ner tomaterna och låt dem gå med. I med krossade tomater. Krydda, salta och sockra. Smaka av. Låt koka ihop 10 min, smaka av igen.
Sätt ugnen på 200 g. Häll tomatsås i botten av en ugnsform. Blanda ägg, ströbröd och grädde och låt svälla en stund. Blanda sedan i köttfärs, kryddor och ost. Rulla köttbullar och lägg i formen. Sätt in i ugnen. Slå på pastavatten. Koka pasta. Köttbullarna är köra efter ca 20 min. Så det brukar bli bra tajming med pastan🤩