Underbar rätt och det perfekta receptet! Spara och bjud dig själv eller någon du tycker om!
Original recept från www.instagram.com
Feb. 12, 2025
200 g oxfilé
1 st stor schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chili (urgröpt)
1 - 2 st ostronskivling
6 st ish champinjoner
1 dl rött vin
2.5 dl grädde
0.5 dl röd mjölk
1 msk kalvfond
1 msk japansk soja
2 - 3 msk tryffelkräm
1 msk dijonsenap
Några droppar vitvinsvinäger
Några droppar worcestersås
Skär köttet i små kuber.
Finhacka lök, vitlök, chili.
Skiva upp svampen.
Stek köttet i het panna hastigt så den får fin yta, salta lätt och peppra, låt vila vid sidan.
Stek svampen i smör och olja, ganska länge på medelvärme tills den får fin stekyta och djup färg.
Gå i med lök, vitlök och chili. Krydda med lite timjan, stek ca 5 min.
Gå i med rödvin och låt koka bort helt.
Gå i med grädde.
Smaksätt med tryffelkräm, dijon, worcestersås, soja, vitvinsvinäger och kalvfond. Låt få ett uppkok och sänk sedan värmen och låt puttra några minuter. Gå i med lite parmesan och svartpeppar.
Koka pasta al dente och spara lite pastavatten. Gå i med pastan i såsen och rör runt så pastan blir klar och all sås blandar sig med pastan.
Späd ut med pastavatten vid behov och smaka av, krydda vid behov.
Lägg upp på tallrik, riv över parmesan, persilja och några varv med pepparkvarnen.