Alltså.. vem gillar inte morotskaka! Handen upp 🙋♀️ Recept hittar du här nere ⤵️ Jag kan erkänna att jag tjuvstartade redan i veckan 😋 Bjöd kollegorna & det var ingen direkt som tackade nej 😅 Morotskakans dag firas den 3 Februari & det är ju imorgon.. 🧡 hurra hurra! ca.20 bitar
Original recept från www.instagram.com
Feb. 3, 2025
6 st morötter (finriven)
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1.5 tsk bakpulver
4 st ägg
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
3.5 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl rapsolja
2 msk strösocker
1 tsk kanel
300 g smör (rumstempererat)
500 g färskost (rumstempererat)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
Eventuellt livsmedelsfärg/ karamellfärg
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg ett bakplåtspapper & smörj & sockra en långpanna eller bakform ( jag använde mått på formen 35 x 25 cm)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke förutom strösockret. Vispa ägg & strösocker fluffigt i en annan bunke, med en elvisp. Blanda ner det torra ingredienserna samt rapsoljan avsluta att röra ner morötterna.
Grädda i ugnen 30-35 minuter. Låt svalna.
Gör frostingen under tiden. Vispa smöret fluffigt, rör ner övriga ingredienser så det blandas väl. Ta ut lite frosting & färga eventuellt. Lägg i spritspåse.
Skär kakan i bitar. Bred ut den vita frostingen på kakan & spritsa små morötter med det färgade frostingen & Njut! 😋