Här har du ett recept som både går fort och är gott samt uppskattat av hela familjen. Det är fritt fram att välja vilka grönsaker du vill ha till kycklingfärsen som jag marinerar i bla japansk soja, vitlök och gochujangsås men till exempel rekommenderas picklad rödlök, groddar, strimlad kål och mango. Idag åt jag chili majonnäs & en klick guacamole från fredagens tacos men även jordnötssås är gott till.
Feb. 2, 2025
500 g kycklingfärs
2 st vitlöksklyftor (pressade)
1 msk japansk soja
1 msk gochujangsås
1 tsk sesamolja
1 tsk honung
Salt
Svartpeppar (en nypa)
Lite chili flakes
Grönsaker tex kål, mango, gurka, morot, sojabönor, avokado mm
Sushiris eller risnudlar
Blanda färsen med marinaden. Låt dra lite.
Hacka alla grönsaker och koka ris/risnudlar.
Stek färsen, gärna så att det blir lite färg och större ”klumpar”. Vill du kan du slänga med lite strimlad salladslök mot slutet.
Servera allt i en skål/djupare tallrik med tex chili majonnäs (1 dl majonnäs, 2 tsk sriracha eller gochujangsås, lite vitlöksklyfta + en skvätt lime) eller jordnötssås.