Det hĂ€r Ă€r en riktigt god, enkel och liksom mysig soppa đ samla familjen eller vĂ€nnerna. Den görs med en klassisk soffritto (morot, selleri, gul lök) + purjolök som grund, det som sedan gör soppan sĂ„ god Ă€r citron och oregano đ Valfritt om man vill tillsĂ€tta lite grĂ€dde/matlagningsgrĂ€dde mot slutet eller om man vill ha en klar buljong. Recept till 8 đČ
Original recept frÄn www.instagram.com
Feb. 2, 2025
2 st stora morötter
1 st gul lök
1 st liten purjolök
2 st selleri
1 st vitlök solo
2 st citroner, saft (1 dl) & zest (frÄn 1)
1.5 l vatten
0.5 dl kycklingfond
1.5 tsk oregano
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
800 g kycklingfilé
2.5 dl matlagningsgrÀdde
2.5 dl risoni/orzo
Hacka lök, morot, selleri och purjolök och stek mjuk i olivolja ca 5 minuter.
Riv eller pressa vitlöken och tillsÀtt den och lÄt steka 1 minut.
TillsÀtt vatten, fond, salt och peppar, citronsaft och zest. LÄt koka upp.
LÀgg i kycklingfiléerna och lÄt koka cirka 20 minuter tills det Àr klara.
Ta upp kycklingen och dra isÀr med tvÄ gafflar. HÀll i grÀdden.
LÀgg tillbaka kycklingen och hÀll i risoni.
LÄt koka ca 8-9 min tills risonin Àr klar.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvÀtt fond och mer vatten om du önskar lösare soppa.
Servera med ett gott bröd eller som den Ă€r âš