Bulgogi-inspirerad kycklinglårfilé marinerad i bl.a japansk soja, vitlök, ingefära och sambal oelek i krispigt rispapper med 3 MAGISKA dippsåser. En twist på vietnamesiska vårrullar där jag fyllt rispappret med kyckling, risnudlar, morötter, groddar och salladslök, stekt dem för lite krisp och serverat med med en syrlig sojasås, jordnötssås och srirachamajonnäs.
Feb. 1, 2025
14 rispapper
2 portioner kokta risnudlar
Finstrimlade moröter & salladslök, groddar
600 g kycklinglårfilé
4 msk ljus soja
2 msk strösocker
3 st vitlöksklyftor, skalade och rivna
2 tsk risvinäger
1 msk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
0.5 dl slät jordnötssmör
2 msk hoisinsås
1 - 2 tsk srirachasås
0.5 dl varmt vatten
Hackade jordnötter
1 st finhackad röd chili
1 st liten bit finhackad rödlök
1 st pressad vitlöksklyfta
2 st lime
0.5 dl japansk soja
1 tsk fisksås
2 tsk sesamolja
1 msk honung
1 st liten knippe finhackad koriander
1.5 dl majonnäs
2 - 3 tsk sriracha
1 liten vitlöksklyfta, riven
Lite lime juice
Blanda marinaden till kycklingen, ha i kycklingen, blanda väl och låt stå kallt ca en timme.
Vispa ihop ingredienserna till jordnötssåsen & srirachamajonnäsen och låt stå i rumstemperatur. Ha på lite finhackade jordnötter om du önskar på jordnötsssåen.
Blanda alla ingredienserna till sojasåsen, täck och ställ i kylen.
Skölj och strimla grönsakerna och koka risnudlarna. Stek kycklingen tills den är klar och har fin färg. Skär i mindre bitar/strimlor.
Häll upp ljummet vatten i en större skål, doppa ett rispapper åt gången i vattnet och låt del bli mjukare. Ta upp och låt vattnet droppa av och lägg i kyckling, nudlar och grönsaker. Vik ihop sidorna först och sedan ”topp” och nederdel.
Bygg ihop alla rullar och stek sedan snabbt i en stekpanna i olja för lite krisp. (Nästa gång ska jag testa airfryer). Servera med såserna och gärna en god riesling (se bild)