Supersnabba nudlar med smak av vitlök, chili och biff 🧄🌶 De kan ätas precis som de är eller med räkor, kyckling, tofu, grönsaker eller andra tillbehör🍗🦐😋 Det går hur fort som helst och är sjukt gott! 🥰
Feb. 23, 2022
400 g udonnudlar, färska
50 g salladslök
2 st vitlöksklyftor
1 msk japansk soja
1 tsk socker
1 st köttbuljong, tärning
1 tsk vinäger
2 msk rapsolja
0.5 dl vatten, kokande
1 tsk chiliflakes
1 tsk sesamfrön
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull.
Hacka vitlök och salladslök fint.
Hetta upp rapsoljan i en djup panna. Spara lite salladslök för garnering och fräs resten ihop med vitlöken några sekunder i oljan.
När vattnet kokar, spara en halv deciliter vatten i en skål och koka nudlarna enligt anvisning (häll gärna av dem lite tidigare då de lagas färdigt i såsen).
Lös buljongtärningen i vattnet du sparat och häll ner buljongen i oljan när det löst sig.
Spara sesamfrön för garnering och lägg ner resten av ingredienserna och kryddorna i oljan.