En mättande lunchsallad som är enkel att variera, serveras med kokt ägg, bröd eller som den är! Har lagt i mängd utifrån känsla så testa dig fram. Kikärtor kan bytas ut mot vita bönor eller andra bönor.
Feb. 1, 2025
170 g tonfisk på burk (i vatten)
400 g kikärtor (kokta)
2.5 dl quinoa, kokt (vit, röd, mixad)
Strimlad vitkål
Hackad färsk spenat/grönkål
Soltorkade tomater, strimlade
Olivolja och rapsolja efter smak
Pressad citron efter smak
Salt & peppar efter smak
Paprikakrydda, salladskrydda efter smak
Persilja, fryst eller färsk, efter smak
Salladslök
Äppelbitar
1 - 2 kokta ägg
Majonnäs med riven citron och dragon/persilja
Koka quinoa och låt svalna.
Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en bunke. Häll av vätskan från kikärtorna.
Strimla vitkål och krama den så den mjuknar något, hacka grönkål/spenat, hacka salladslök, persilja, soltorkad tomat och blanda i bunken med tonfisken.
Lägg i quinoa i bunken och tillsätt sedan olja, citron och kryddor. Smaka av.
Gör i ordning majonnäs-dippen och koka ev. ägg.
God spis! Salladen står sig bra i kylen 1-2 dagar. Perfekt lunch och picknick-sallad!