En smakbomb som blir färdig på 15 minuter, kan det bli bättre? (Och ja man får laga med saffran nu oxå)💛💛
Original recept från www.instagram.com
Jan. 30, 2025
300 st g scampi
1 tsk olivolja
1 klyfta vitlök, pressad
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk cajunkrydda
0.5 tsk chiliflakes
0.5 tsk persilja
0.5 st zucchini
1 pkt saffran
1 st schalottenlök, finhackad
1 msk tomatpuré
3 klyftor vitlök
0.5 tsk chiliflakes
3 dl grädde
1 dl parmesan
Salt och peppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
500 st g pasta, jag använde pappardelle
Börja med att marinera räkorna, jag föredrar att köpa frysta vannameiräkor som inte är kokta. Köper du färdigkokta behöver du inte steka dessa då de lätt blir segt!
Stek på räkorna på hög värme ca 1 minut per sida, de ska få en fin yta men gärna inte vara helt klara i mitten. Lägg sedan åt sidan i en skål.
Skär upp zucchinin i små bite size bitar och fräs även den på hög värme i smör/olja tills den får en fin yta, sänk sedan värmen och tillsätt schalottenlöken.
Koka upp pastan.
När löken mjuknat tillsätter du chiliflakes och vitlök, fräs på lite och häll sedan i ca 1/2 dl av pastavattnet för att få upp allt gott i botten av pannan.
Häll ned saffranet, blanda runt och tillsätt sedan grädden.
Medan såsen puttrar så krydda upp den och smaka av tills du är nöjd, tillsätt parmesanen.
Häll i pastan i såsen och häll även tillbaka räkorna.
Servera med extra parmesan på och njut 💛