Det bästa du kan göra av gårdagens risotto är såklart Arancini! Den här gången tillsammans med en otrolig tomatsås med ajvar! ⭐️
Jan. 30, 2025
400 g passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 dl ajvar
Chiliflakes
Olivolja
Salt & peppar
4 portioner av gårdagens risotto
1 dl vetemjöl
1 dl panko
1 dl ströbröd
2 ägg
Rapsolja, till fritering
Finriven parmesan
Finhackad persilja
Börja med tomatsåsen. Finhacka vitlök och fräs i olivolja på medelhög värme utan att det får färg. Tillsätt chiliflakes och ajvar och sedan de passerade tomaterna. Låt puttra fram till servering. Smaka av med salt & peppar
Rulla ihop risotton till bollar och panera i först mjöl, sen uppvispade äggen och sist i panko/ströbröd-blandningen
Hetta upp oljan till cirka 160 grader, i en kastrull. Fritera några bollar i taget och lyft sedan upp och låt rinna av på hushållspapper
Servera genom att klicka ut tomatsåsen i botten av tallriken. Fördela ut arancini och toppa med finriven parmesan och finhackad persilja