Korv stroganoff med ris är en riktig klassiker som hela familjen uppskattar. Den är enkel att laga och ännu enklare att njuta av. Perfekt för både stora och små!
Jan. 30, 2025
500 g falukorv
2 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 msk soja
20 g smör
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk chilipulver
0.5 tsk grillkrydda
0.5 tsk salt
1 krm peppar
3 dl basmatiris
6 dl vatten
1 tsk salt
1. Koka ris Skölj riset noga i kallt vatten. Lägg riset i en kastrull med vatten och salt. Rör om och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills vattnet ångat bort och riset är mjukt.
2. Förbered ingredienserna Skär falukorven i jämnstora stavar och lägg i en skål. Hacka vitlök och gul lök fint och lägg i en skål.
3. Stek falukorv Smält smör i en stor stekpanna. Stek falukorvsstavarna på medelvärme tills de blir gyllenbruna. Ta ur korven och ställ åt sidan.
4. Stek lök Tillsätt smör i pannan. Lägg i löken och stek tills den mjuknar. Rör i tomatpuré, dijonsenap, kryddorna och blanda väl. Låt allt stekas ihop i någon minut för att fördjupa smakerna.
5. Koka ihop Lägg tillbaka falukorven i pannan. Tillsätt matlagningsgrädde, mjölk och soja. Rör om och låt blandningen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5–10 minuter.
6. Servera Smaka av med salt och peppar. Servera korv stroganoffen med nykokt ris.