Dessa goda, pigga och härliga rutor har jag förpreppat som dessert till nyårsafton! Och de blev så himla bra. Syrligheten med sötman och den silkeslena tofun med kokosen... alltså wow!!
Dec. 30, 2022
Botten
1 dl dadlar
0.5 dl cashewnötter
0.5 dl pistagenotter
1 dl mandelmiöl
1 st nypa kanel
2 st nypor vaniljpulver
0.5 tsk havssalt
Fyllining
200 st gr silkestofu
2 st di kokogrädde 28%
1 tsk agar agar
0.5 dl limejuice
Msk limeskal
0.5 st di lönnsirap
0.5 tsk vaniljpulver
Hacka dadlarna i mindre bitar och lägg i en liten skal.
Häll över kokande vatten så de precis täcks. Lät stå 2-3min. Häll av vattnet.
Blanda alla ingredienser till botten i en liten mixer, till en kladdig deg.
Tryck ut i en form med bakplåtspapper. Jag tog en brödform 10x30cm.
Stoppa in i kylen.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en större mixer eller med visp, till en slät kräm.
Häll över i kastrull och låt koka upp och sjud på svag värme 3-4 min. Ta av och låt svalna något.
Häll smeten Över kakbotten och stoppa in i kylen. Lät stå minst 3 tim innan servering.
Skär upp i lagom stora bitar och strö lite limeskal uppepa for garnering.