Denna gryta skriker vĂ€l Ă€ndĂ„ januari?? đ Vegetarisk, relativt snabblagad och Ă€ven budgetvĂ€nlig. đ€đœ Gjord pĂ„ grejer som oftast finns hemma! Tyckte faktiskt att den blev riktigt god ocksĂ„. đđ€đŒ
Original recept frÄn www.instagram.com
Jan. 29, 2025
10 st potatis
5 st morötter
1 pkt kikÀrter, jag anvÀnde förkokta
1 st gul lök
1 - 2 klyftor vitlök
2 dl grÀdde
2 dl kokosmjölk
3 msk tomatpuré
1 msk soya
1 msk honung
Smör/olivolja till stekning
Ris
Salt
Svartpeppar
Curry
Paprikapulver
Skala och koka upp potatisarna i ungefÀr 20 minuter.
Medans potatisarna kokar kan du fixa resten av grytan. TÀrna upp morötter i typ halverade 'slantar'.
Hacka upp löken och pressa vitlöken.
Sila av och skölj kikÀrterna.
Stek upp allt i en stekpanna i en klick Àkta smör eller olivolja. (Morötter, lök, vitlök och kikÀrter.)
LÄt det frÀsa pÄ relativt svag vÀrme tills morötterna blir snÀppet mjukare.
TillsÀtt sedan soya, honung, tomatpure och alla kryddor, lÄt smakerna 'steka in' i grönsakerna och kikÀrterna.
TillsÀtt sedan grÀdden och kokosmjölen och rör ihop allt. LÄt puttra nÄgra minuter.
NÀr potatisarna har kokat fÀrdigt, skÀr upp dem i mindre bitar och lÀgg dem i grytan. Du kan vÀlja mellan en större och lite djupare stekpanna eller en kastrull.
Koka lite ris till, klart!