Vi åt denna Carpaccio på Cap Verde och den var oerhört god. Vi provade lite olika vaianter, men det var denna vi fastnade för. Här är receptet!
Jan. 27, 2025
225 g gulfenad tonfisk av sushi kvalité
1 st citron
2 tsk gräslök
Olivolja
Salt
Vitpeppar
Skär tonfisken i två lika tjocka bitar. Lägg ut plastfolie på en bänk och lägg ena skivan på plasten. Lägg en lika stor bit plastfolie ovanpå. Banka ut tonfisken så den blir lika stor som tallriken du skall servera på, men försök att få den så tunn som möjligt! Upprepa med den andra biten.
Måtta och skär till biten sp den passar tallriken. Behåll platsen på och förvara kallt till servering, max ett par dagar.
Vid servering, lägg upp och ta bort plasten. Salta och peppra. Doppa en pensel i olivoljan och pensla rikligt över hela tonfisken. Finhacka gräslöken och strö över, pressa citronjuicen över hela. Servera genast!