Denna ugnsraggmunk med bacon serverar jag med morotssallad och lingon. En ljuvlig kombo och rätten är dessutom enkel att laga till vardagens luncher eller middagar! 🧡
Jan. 3, 2023
280 g bacon
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
4 st ägg
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
4 st normalstora potatisar
4 st morötter
1 st apelsin eller 2-3 clementiner
Lingonsylt till servering
Sätt ugnen på 225° över- och undervärme. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Klipp baconet i 1 cm smala strimlor och dra isär dem och strö över plåten. Ställ in plåten i ugnen ca 10 min.
Blanda vetemjöl med hälften av mjölken till en slät smet. Knäck i äggen. Rör i salt, vitpeppar och resterande mjölk. Ställ åt sidan.
Skala potatisen och riv grovt på ett rivjärn. Krama ur så mycket vätska du kan ur potatisen och ha ner potatisrivet ner i smeten. Rör runt.
Häll i smeten i ugnsplåten och låt gräddas i ca 30 minuter.
Skala och riv morötterna, lägg i en skål. Skala och skär apelsinen/ clementinerna i mindre bitar och blanda sedan med morötterna.
Servera din ugnsraggmunk med morotssalladen och lingonsylt!