En rökig kycklingtinga från Mexico!
Original recept från www.instagram.com
Jan. 24, 2025
2 st kycklingfiléer
1 st chorizo
1 st gul lök
2 st vitlök
2 dl passerade tomater
1 msk oregano
1 msk adobomarinad
2 st chipotle-chili
5 dl kycklingbuljong
Ta bort skinnet från chorizon och smula sönder eller hacka den i fina bitar.
Finhacka löken och sautera med chorizon tills fettet smälter och löken blir genomskinlig.
Sänk till medelvärme, skiva vitlöken tunt och tillsätt tillsammans med passerade tomater, kycklingbuljong, oregano.
Finhacka chilin och tillsätt 1 msk Adobomarinad alt. 1 tsk mald chipotle chili utrörd i lite olja med tomatpure, salt och ev. glutamat.
Lägg i filéerna och låt det småputtra på låg-medelvärme tills kycklingen är klar, ca 30 min.
När kycklingen är färdigkokt, separera köttet med en gaffel och reducera såsen.
Smaka av med adobo eller chipotle chili röran.
Serveras som fyllning i tortilla bröd eller med vitt bröd och mexikanskt ris.