En söt sufflé som serveras som efterrätt, en kulinarisk specialitet i den österrikiska staden Salzburg 🥰 Sylt i botten på formen, sedan på med marängsmeten ovanpå, bakas i ugnen i 10 minuter and voilà. Serveras med vispad grädde/vaniljsås och mer sylt, om så önskas 😋
Jan. 24, 2025
6 st äggvitor
2 st äggulor
1 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker (kan ta mer efter tycke och smak)
1 msk vetemjöl
Sylt (efter eget tycke och smak)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ugnssäker form och bred ut ett lager med favorit sylt.
Vispa sedan äggvita till hårt skum. Sedan i med strösocker lite i taget, tills det blivit glansig marängsmet och man får "toppar" när man lyfter på vispen.
Därefter i med äggulorna, sikta i vetemjölet och vaniljsockret. Blanda försiktigt runt med slickepott/sked. Vispa ej.
Klicka i smeten som bergstoppar i formen, in i ugnen i ca 10 minuter, tills man fått fin yta. Låt svalna någon minut och sikta över florsocker för lite extra fin touch.
Servera varm med vispad grädde/vaniljsås och extra sylt om så önskas.
Konsistensen blir sufflé aktig.