Riktigt god middag med bara 6 ingredienser och på 15 minuter? Yep här kommer en riktig räddare i vardagen eller en god & snabb lunch till helgen! Krispig tortilla fylld med en röra bestående av grillad kyckling, parmesan- & vitlöks creme fraiche, sambal oelek, majs & ost. Jag lade även till lite extra créme fraîche, majonnäs och sriracha i röran (original recept @arlamat). Gör du det med tex om du har en större kyckling eller bara vill ha det lite saftigare eller mer spicy. 2 burritos var får man 😉
Original recept från www.instagram.com
Jan. 23, 2025
0.5 st grillad kyckling (alt 400g kycklingfilé + grillkrydda)
2 dl arla köket® lätt crème fraiche parmesan & vitlök
1 burk majskorn á 150 g
80 g riven lagrad ost, t ex cheddar
1 tsk sambal oelek
1 msk majonnäs (lätt hade jag)
2 msk lätt creme fraîche
1 tsk sriracha
2 msk arla köket® smör- & rapsolja
8 st tortillabröd (medium)
Plocka bort köttet från kycklingen och skär i mindre bitar. Har du färsk kyckling eller fryst salladskyckling som jag hade, tina och stek i stekpannan med grillkrydda eller har du som jag lite Memphis Dust grillkrydda hemma, ta det 😋. Låt svalna och skär i mindre bitar.
Lägg i en bunke och blanda med crème fraiche, majs, sambal oelek och riven ost. Jag tyckte den var lite torr så lade även till lite créme fraîche, majonnäs och sriracha och smakade av med svartpeppar.
Fördela röran i en avlång klick mitt på bröden. Vik ihop till ett fyrkantigt paket.
Stek med skarven neråt i smör-&rapsolja 2-3 min på medelvärme. Vänd och stek ytterligare några min. Dela ev. paketen vid servering. Du kan steka 2-3 stycken pt gången.
Servera med en sallad.