Det här är en favoritkorv på julbordet som jag gör själv från grunden. Jag gör en stor sats som jag kan frysa in och servera till potatismos också efter julen.
Dec. 23, 2022
1 msk socker
2 msk malen ingefära
1 msk malen vitpeppar
1 dl potatismjöl
1.2 l vatten
2 msk salt
5 st m krokfjälster
Steksnöre (bomullssnöre)
2.5 kg blandfärs
Lägg fjälstren i vatten och skölj bort saltet. Byt vatten flera gånger.
Blanda färsen, potatismjölet och kryddorna ordentligt. Sätt till vattnet, lite i taget. Jag använder en gammal hushållsassistent till detta.
Hushållsassistenten byggs om för korvstoppning. Trä fjälstren på korvröret och börja ”stoppa korven”.
Stoppa färsen löst i fjälstren. Bind om korvarna omsorgsfullt med bomullssnören.
Koka korven i vatten i en gryta med 3-5 vitpepparkorn, 1 lagerblad och 2 tsk salt i ca 20-30 min.