Den här krämiga Oxfilépastan är mustig krämig och otroligt god!
Dec. 22, 2022
250 g oxfilé
250 g skogschampinjoner
5 dl matlagningsgrädde
1 st gul lök
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
1 tsk oxfond
1 tsk kantarellfond
0.5 dl rött vin
350 g pasta
1 - 2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0.5 st citron
0.5 dl färsk parmesan
1 knippe bladpersilja
Skär oxfilén i små bitar. Salta och peppra. Skär champinjonerna i fjärdedelar eller mindre om så önskas och ställ åt sidan. Riv parmesanen och ställ åt sidan.
Finhacka löken och stek till mjuk. Lägg över lök på en tallrik.
Stek champinjonerna tills de fått fin färg. Lägg över på tallriken med löken.
I samma panna, hetta upp olja och stek köttet snabbt tills de fått fin yta på alla sidor.
Lägg över på tallrik med löken och svampen. Gå snabbt till nästa steg så att pannan inte hinner brännas.
Häll grädden i pannan du stekt kött lök och svamp i.
Koka pastan enligt anvisning.
Häll ner alla ingredienser förutom bladpersiljan och parmesanen och låt koka tills det tjocknat lite.
Häll över en skvätt av pastavattnet i såsen och lägg ner löken, svampen och köttet i såsen och rör om. Häll ner den rivna parmesanen.
Häll av pastan och rör ner den i såsen. Låt stå på låg värme under omrörning tills pastan blivit riktigt krämig i såsen.
Toppa med bladpersilja och parmesan och servera.