Krispig friterad kyckling, serverad i salladsblad, toppade med picklad rödlök och koriander!đ
Feb. 28, 2025
600 g kycklinglÄrfilé
3 dl majsstÀrkelse
3 tsk paprikapulver
1 l neutral olja
Salt
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl majsstÀrkelse
1 tsk bakpulver
2 dl bubbelvatten
3 pressade/finrivna vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
5 msk gochujang
2 msk honung
2 msk risvinÀger
3 msk ketchup
0.5 dl strösocker
Rostade sesamfrön
Picklad rödlök
Salladsblad
Koriander
SkÀr kycklingen i mindre bitar. Blanda majsstÀrkelse, paprikapulver och salt pÄ en tallrik. Blanda ihop mjöl, majsstÀrkelse, bakpulver och bubbelvatten i en bunke. Doppa kycklingen först i majsstÀrkelsen, sedan i frityrsmeten och sist i majsstÀrkelsen igen
LÀgg alla ingredienser till sÄsen i en kastrull och lÄt sjuda i cirka 15 minuter
Hetta upp olja till 180 grader och fritera kycklingen tills den Àr genomstekt och fÄtt fin fÀrg. LÄt rinna av pÄ hushÄllspapper. Blanda kycklingen med sÄsen
Servera i salladsblad, toppa med picklad rödlök, sesamfrön och koriander!