Kalorisnål köttfärsgratang med smak av spenat, fetaost, oliver och tomat.
Jan. 20, 2025
100 g spenatblad
Smör
250 g färs
Finhackad purjolök, en bit
1 st pressad vitlök
0.5 st skal från citron
Oregano
Salt
Peppar
75 g fetaost
1 - 2 st tomater
Oliver
Ost
Fräs spenatbladen i omgångar hastigt i en stekpanna med smör. Låt svalna något.
Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt finhackad purjolök, pressad vitlök, skal från citronen, oregano, salt och peppar. Bland allt väl.
Smula fetaosten grovt i något större bitar. Blanda ner spenaten och fetaosten i färsblandningen. Tryck därefter ut färsen i en ugnssäker form som är ca 20x30 cm.
Dela tomaterna på mitten och fördela dessa samt oliverna över färsen. Riv osten och fördela jämnt över gratängen.
Ställ in i 175 grader på varmluft ca 30 minuter.