En fantastiskt god maträtt som är perfekt när man vill ”lyxa till det lite” med enklare medel. Får man tag på en bra bit rostas så är det nästan i klass med en bit oxfilé, men för en billigare peng!
Dec. 19, 2022
700 - 800 g rostasfilé
2 klyfta vitlök
Timjan (krydda)
Salt & svartpeppar
1 kg fast potatis (skalad & delad i skivor som ”pengar”) ca 1 kg
Rapsolja
Salt, grillkrydda & vitpeppar
Börja med att sätta ugnen (varmluft) på ca 200 grader. (Lägg fram köttet)
Skala & skiva potatisen i pengar, häll i skål.
Ringla olja över & krydda med angivna kryddor. Blanda potatisen i oljan & kryddorna & lägg på plåt med bakplåtspapper- In i ugnen ca 30 minuter (rör runt emellan så de rostas fint).
Skiva köttet i större ”medaljonger”, tvärs över fibrerna i Ca 3 cm tjocka skivor.
Lägg ner köttmedaljongerna & Lägg plastfolie över- Banka ut lite lätt med kötthammare eller kastrull.
Krydda med salt, peppar & timjan.
Hetta upp panna (hög värme), och i med en rejäl klick smör.
Stek köttet tillsammans med 2 skalade vitlöksklyftor, i ca 2-3min per sida (är dom väldigt tunt bankade räcker det med 1,5 min per sida för de som vill ha köttet mer rare).
Lägg av köttet på en tallrik & låt det vila till potatisen är klar! Skiva sedan upp!
Servera & avnjut med önskad sås!