Denna sillen är en favorit på vårt julbord! Jag äter ju inte sill själv, men trollade fram denna skapelsen en dag då jag ville se om kombinationen var något att hänga i julgranen. Mannen i huset sa att detta var den godaste sillen han ätit- NÅGONSIN! Jag gör alltid min med laktosfri créme fraiche- bäst är att göra den med riven pepparrot (pepparrotsvisp funkar men det behövs mer), och den får gärna stå och dra sig någon dag i kylen!
Dec. 19, 2022
2 dl creme fraiche
0.5 - 1.5 dl hellmans majonnäs
2 - 3 msk riven pepparrot (eller lite mer än det dubbla med pepparrotsvisp)
1 - 2 tsk citronsaft (pressad citron)
Dill (fryst hackad funkar kanon) - snåla inte!
Salt & vitpeppar
3 frp matjessill
Blanda alla ingredienser förutom matjessillen i en skål.
Häll i den avrunna matjessillen & blanda ihop.
Förvara i lufttät burk i kylen!