Starkt tips pĂ„ grym pasta inför kommande veckan!đ
March 6, 2025
300 g pasta
200 g guanciale
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl ajvar
3 dl grÀdde
Finhackad bladpersilja
Finriven parmesan
Olivolja
Salt & peppar
TÀrna ner guancialen, finhacka lök och vitlök. Stek guanciale i en stekpanna pÄ medelhög vÀrme tills krispig. Plocka ut hÀlften till att toppa med
GÄ ner med löken i resterande guanciale + lite extra olivolja. Koka pastan enligt anvisning pÄ paketet
Ner med Ajvar i löken, lÄt frÀsa lite innan du hÀller i grÀdden. LÄt koka upp, smaka av med salt och peppar. GÄ i med pastan, finriven parmesan och den finhackade bladpersiljan
Servera pastan, toppa med extra guanciale, finriven parmesan, persilja och nymalen svartpeppar!