Fläskfilé och grönsaker i en krämig sås med rostade rotfrukter till. En riktig söndagsmiddag.
Original recept från www.instagram.com
Jan. 26, 2025
1 kg fläskfilé
250 g champinjoner
1 gul lök
1 st stor röd paprika
1 vitlök solo
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
3 msk chilisås
2 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
2 msk japansk soja
Riven västerbottensost
1.5 kg potatis, morötter, rödbetor
2 msk olivolja
1 tsk salt
Sätt ugnen på 200 grader. Dela rotfrukterna i önskad storlek och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla på olja och salta lätt. Sätt in i ugnen.
Skiva fläskfilén i skivor, salta och peppra och stek sedan i smör på båda sidor till de får en fin yta. Lägg över i en ugnsform.
Stek champinjonerna, lök och vitlök i smör tills tills löken är mjuk och glasig och champinjonerna fått lite färg. Lägg ner paprikan och låt den gå med en stund. Häll detta över fläskfilén.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och häll i formen. Häll över västerbottenost och ställ in i ugnen ca 20 min. Kolla om rotfrukterna är klara eller låt dem stå med en stund till.