Tänk att allt som smaksätts med saffran blir 1000 gånger godare. Njut av denna goding t.ex. på fjärde advent imorgon!
Dec. 17, 2022
300 g vit choklad
225 g smör
1 g saffran
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
3 dl vetemjöl
4 st ägg
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en 20 cm springform med bakplåtspapper.
Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret.
Blanda strösocker, vaniljsocker, salt, vetemjöl och ägg i en bunke. Tillsätt saffranssmöret och den vita chokladen med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du serverar med ett stort glas mjölk och kanske lingongrädde.