Denna har jag gjort sen urminnes tider. Frugan älskar den. Funkar lika bra som vardagsräddare som till fredagsmyset. Ikväll gav vi oss på den igen.
Dec. 19, 2022
Ca 400g spagetti
2msk olivolja
4st vitlöksklyftor
1st röd chili
2st schalottenlökar
1msk mortlade fänkålsfrön
200g körsbärstomater
1msk tomatpure
3dl matlagningsgrädde
2 st pastavatten
3msk hummerfond
1 knippe dill, finhackad
3msk citronsaft
200g räkor eller kräftstjärtar, skalade
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka vitlök, röd chili & schalottenlöken. Halvera körsbärstomaterna.
Hetta upp en panna på medelvärde & fräs vitlök, chili, schalottenlök & fänkälsfrön mjukt utan att få färg.
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund för att få bort beskan och mer sötma i tomatpurén.
Tillsätt de halverade körsbärstomaterna och låt dem gå med tills de karamelliseras.
Tillsätt grädde, hummerfond & citron. Låt koka ihop i ca 10-15min.
Späd såsen med pastavatten (den ska vara ganska simmig) innan du lägger i 2/3 av kräftstjärtarna/räkorna och den finhackade dillen. Lägg i pastan och blanda försiktig men väl.
Lägg upp på tallrikar och garnera med resten av kräftstjärtarna/räkorna och en dillkvist. Servera!