2 msk smör
2.5 msk vetemjöl
4 dl standardmjölk
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Muskotnöt
Cayennepeppar
Tryffelolja
400 g champinjoner
3 msk smör
130 g bladspenat
2 st vitlöksklyfta
250 g färska lasagneplattor
Smakrik riven ost
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Champagnevinäger
Bryn smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget. Koka upp och låt koka under fortsatt vispning ca 5 min. Smaka av med resterande ingredienser.
Skiva champinjonerna och stek hårt i neutral olja. Tillsätt spenat. Gå i med finhackad lök, vitlök och fräs tills löken är mjuk men ej fått färg. Gå i med en stor klick smör. Smaka upp med salt peppar och champagnevinäger.
Täck en form ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper, Bottna med béchamelsås och pasta, varva därefter svampfräset med sås, lasagneplattor och ost. Avsluta med sås och ost.
Gratinera i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 25 min.
Låt svala lite sen kan du lyfta ur den från formen och skära portionsbitar.
Toppa med het béchamelsås.