Bra tips är att låta saften stå och dra ett par dagar – och att frysa in den i små flaskor! 💡Tips! Det kan vara bra att använda flaskor av plast och inte glas när man ska frysa in saft. Det finns en risk att glas spricker, även om det inte behöver hända. Tänk också på att inte fylla flaskorna hela vägen upp, så saften har plats att expandera när den blir fryst.
Jan. 17, 2025
2 kg apelsiner (ca 8 st)
2 msk citronsyra
1.5 kg strösocker
1 l vatten
1 krm natriumbensoat (kan ev. uteslutas)
1. Börja med att skölja dina apelsiner noga, torka sedan av dom med hushållspapper (blir lättare att skala när de är torra).
2. Skala apelsinerna med en potatisskalare eller liknande, men försök att inte få med så mycket av det vita, det blir lätt beskt annars. Lägg skalen i en bunke.
3. Häll citronsyra och strösocker över skalen. Koka sedan upp vattnet och häll över alltsammans. Rör om och låt sedan bunken stå tills strösockret löst upp sig, rör om då och då.
4. Pressa ur saften från apelsinerna. När vattnet har svalnat och strösockret smält, så tillsätt saften, men sila gärna den först från eventuella kärnor och fruktkött.
5. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor och förvara svalt.🍊