Krämig italiensk klassiker med krispig salsiccia, jäkligt gott bara!⭐️
Jan. 16, 2025
300 g carnaroliris
300 g salsicciafärs
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 l grönsaksbuljong
1 citron
50 g smör
Ruccola (att toppa med)
Finriven parmesan
Olivolja
Salt & peppar
Dra isär salsiccian i mindre bitar och finhacka schalottenlök. Stek salsiccian krispig och värm upp buljongen i en kastrull
Plocka ur salsiccian och fräs schalottenlöken i samma stekpanna med lite olivolja utan att den får färg. Tillsätt riset och fräs det tills genomskinligt
Häll på vinet och låt koka ner. Rör om hela tiden och börja tillsätta buljongen. Tillsätt ungefär 1 dl åt gången och rör om hela tiden i cirka 18 minuter, tills risotton blivit lös men har kvar en kärna
Stäng av värmen och gå i med smör + parmesan. Ner med citronzest + citronjuice. Smaka av med salt och peppar
Fördela på tallrikar, toppa med den krispiga salsiccian, några ruccolablad, svartpeppar och lite extra parmesan!