Mustig och krämig lövbiffsgryta med smak av brynt schalottenlök, oxfond och dijonsenap som är enkel men ack så god. Riktigt gott med ett lent mos till. Nöjda barn med så spara som barnvänligt recept!
Jan. 16, 2025
2 st schalottenlökar
Smör att steka i
500 g lövbiff
Salt, svartpeppar och vitpeppar
2 msk tomatpuré
3 tsk dijonsenap
1.5 msk oxfond
1 tsk kinesisk soja
2 - 3 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche (eller vanlig)
2 dl grädde
En nypa socker
900 g mjölig potatis
Mjölk, smör
Salt & peppar
Finhacka löken och strimla köttet.
Koka potatis (25 min tycker jag räcker)
Stek löken i lite smör i stekpanna eller gryta tills löken blir mjuk och blir lite brynt. Instead bränd! Plocka upp och lägg i en skål.
Stek sedan köttet i omgångar. Salta & peppra generöst! Gärna peppar från kvarn.
Lägg tillbaka lök och kött och låt fräsa med tomatpurén ett par minuter. Ha i fond, soja, socker, grädde, créme fraîche, vatten och låt koka ihop 10-15 min.
Smaka av med mer svartpeppar och salt om du tycker det behövs.
När potatisen kokat färdigt, häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Ha i lite smör och mjölk och mixa/vispa tills den är riktigt len och jämn. Salta och peppra.
Toppa med lite gräslök och servera med mos och gärna dillpicklad gurka. 👌🏻