Middag på ca 25 minuter med denna kycklingfärspanna med paneng curry, kokosmjölk, vitlök, vitkål och morötter. Passar perfekt till matlåda!
Original recept från www.instagram.com
Jan. 16, 2025
300 g morötter
200 g vitkål
800 g kycklingfärs
5 klyftor vitlök
1 dl vatten
500 ml kokosmjölk
1 msk rapsolja
4 msk paneng currypasta
2 msk japansk soja
1 krm salt
1 krm svartpeppar malen
Thaibasilika eller lite koriander
1 tsk socker
1 tsk fisksås
Till servering: jordnötter, chili flakes
Skala och strimla morötter, skär kålen i mindre bitar och skala och riv vitlök. Grovhacka lite av thaibasilikan eller koriandern.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingfärsen krispig. Tillsätt curry, fräs några minuter och sedan morötter, vitkål, vitlök och fräs ytterligare i några minuter.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, socker, fisksås och soja och låt det puttra i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med lite extra basilikablad/koriander. Toppa med lite jordnötter & chili flakes för lite mer hetta.
Servera gärna med ris eller nudlar.