Samma princip som kåldolmar, fast mycket mindre. Kan varieras i oändlighet, detta recept är vegetariskt.
Jan. 15, 2025
0.5 kg vinblad
4 dl ris
2 - 3 st gula lökar
1 knippe bladpersilja
3 msk mynta, finhackad
Saften av en citron
Salladslök, hackad
Olivolja
Varm grönsaksbuljong
Skär av kvisten till lövet. Låt bladen sjuda några min. Blanchera och låt rinna av.
Bryn lök och tillsätt därefter ris. Tillsätt lite vatten, persilja, mynta, citronsaft och salladslök. Krydda med salt och peppar.
Bred ut vinbladen och lägg en avlång klick i mitten på bladets nedersta del. Vik ihop och rulla. Lägg några blad i botten på en kastrull och sedan dolmarna tätt ovanpå. Fyll kastrullen med varm buljong och lite olivolja så det täcker. Lägg någonting tungt ovanpå.
Låt sjuda 45 min. God Spis!!