En perfekt kladdig och fylld semmelkladdkaka med rik mandel- och kardemummasmak 🥰
Jan. 15, 2025
0.5 dl mandelsmör
6 st färska och urkärnade dadlar
1.5 tsk kardemummakärnor
150 g mandelmjöl
1.5 dl valfri mjölk
1 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk salt
1 dl kokosolja
Dekoration
2 dl vispgrädde
1 st näve rostade mandelflarn
Sukrin melis eller vanligt florsocker att pudra över
Värm ugnen till 175 grader.
Mortla kardemummakärnor.
Mixa sedan tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare till en jämn smet.
Bred ut i en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter (spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med kokosolja).
Grädda i mitten av ugnen i ca 17-18 minuter. Låt kallna.
Pudra över sukrin melis eller vanligt florsocker och spritsa sedan vispad grädde på kakan. Avsluta med att strö över rostade mandelspån.