Jättegott! 😋 Går att förbereda och sedan bara skjuta in i ugnen när det är dags 👍🥰
Jan. 15, 2025
600 g laxfile utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 gr)
1 st tub mjukost skagenost eller kräftost
5 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
0.5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västebottenost
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg i fisken i en ugnsfast form.
Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar.
OBS! Ta det lugnt med saltet. Smaka av! Födela blandningen över fisken. Strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min.
Servera laxen med nykokt potatis (pressad), sallad och citronklyfta.