Det här är livets räkpasta! 💃 En pasta med räkor i tomatsås med vitlök, chili, citron och vitt vin. Detta går inte att misslyckas med och det är så himla gott! 🥂🦐
Feb. 20, 2022
500 g fettuccini, färsk
450 g räkor med skal
5 st tomater
4 st schalottenlök
3 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chili
1.5 dl vitt vin
3 msk tomatpuré
2 tsk socker
1 knippe bladpersilja
1 msk olivolja
1 st citron
0.5 dl vatten
Skala räkor och ställ åt sidan.
Hacka tomater i små bitar och hacka chili, schalottenlök, vitlök och bladpersilja fint.
Fräs schalottenlök i olivolja ett par minuter. Lägg ner chili och vitlök och fräs snabbt.
Tillsätt tomatpurén och fräs ihop en stund (detta gör att beskan).
Tillsätt hackade tomater, ca 0.5 dl hackad bladpersilja, socker, citron vatten och vitt vin och låt allt koka ihop till en sås i 5-10 minuter.
Koka upp en stor kastrull vatten med önskvärd mängd salt och tillsätt pastan i det kokande vattnet.
När tomaterna kokat ihop till en sås tillsätt räkorna och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt citronsaft för ökad syra. (Koka inte räkorna för länge då de riskerar att bli sega)
Tillsätt 0.5 dl pasta vatten till såsen, häll av pastan och rör ner pastan i såsen.
Koka ihop en kort stund. Garnera med färsk bladpersilja och servera.