Juliga och härliga cupcakes, med smak av pepparkaka med vitchokladfrosting. Receptet ger 12 stora cupcakes eller 24-30 st mini cupcakes.
Dec. 7, 2022
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 st ägg
1 msk pepparkakskrydda
1.5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
150g rumstemperatur smör
50g vitchoklad
150g philadelphia
1.5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175°c och ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt alt på en plåt om du inte har en muffinsplåt
Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Fördela smeten jämnt i formarna. Använd gärna en liten glasskoppa om du har för mindre kladd. Grädda mitt i ugnen i ca 12- 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Frosting: Smält den vita chokladen i en skål i micron försiktigt alt över ett vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Vispa smör och Philadelphia krämigt och tillsätt florsocker och den smälta chokladen och vispa till en slät frosting. Ställ i kylen ca 10-15 min innan du dekorerar med den. Dekorera dina cupcakes, Fika och njut ✨🌲.