MUMS!!! Idag fick det bli långkok i form av biffstroganoff! Jag tycker att det är något visst med att gå upp på morgonen och och sätta en gryta på kokning. Den får stå och puttra där i bakgrunden och när det är dags för mat är det bara att servera. Spara receptet för jag lovar att det blir inget kvar av grytan.
Dec. 8, 2022
400g ryggbiff
1 st gul lök
250g champinjoner
2 - 3 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 msk paprikapulver
2 st 0 vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 st di vispgrädde
2 msk maizena
Salt
Peppar
Strimla köttet i mindre bitar. Hacka löken fint. Skölj, ansa och dela champinjonerna i fyra delar. Bryn köttet i en gjutjarnsgryta. Tillsätt lök och champinjoner och fräs i några minuter.
Häll på vatten, tomatpuré, dijonsenap, kalvfond, vitvinsvinäger, paprikapulver, salt och peppar. Rör om och låt småputtra under lock i 2-3h (6h låg värme på crockpoten).
När köttet är mört har du i grädden och maizenan som du reder i lite av grädden. Koka upp, smaka av och servera med ris och sallad. NJUT!