En fräsch och nyttig rätt där teriyakiglacerad kyckling får sällskap av en gurk- och avokadosallad. Salladen får en frisk smak av limeskal som rivs ned och där kombinationen av honung ger en naturlig brytning. Kycklingfiléerna blir extra saftiga då de får sjuda i såsen innan det är dags för servering.
Original recept från www.ica.se
Feb. 19, 2022
Salt och peppar
Mâchesallad
Sesamfrö
2 port ris
2 kycklingfiléer
0.5 msk olivolja
150 g teriyakisås
1 avokado
0.5 gurka
1 rödlök
1 lime
1 tsk honung
0.5 msk olivolja
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i tre bitar och bryn dem i olivoljan i en stekpanna.
Sänk värmen och häll i teriyakisåsen. Låt sjuda ca 5 minuter.
Avokadosallad: Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär gurkan och avokadon i tärningar. Skala och hacka löken. Skölj limen och riv skalet fint.
Blanda grönsakerna med limeskal, honung och olivolja. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
Till servering: Servera kycklingen med ris, gurk- och avokadosallad och mâchesalladen. Strö över sesamfröna.