Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.
Original recept från www.ica.se
Feb. 18, 2022
1.5 msk kapris
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
800 g potatis
3 schalottenlökar
0.5 dl hackad dill och persilja
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Skala, hacka eller skiva löken. Hacka dillen och persiljan.
Sås: Blanda alla ingredienserna till såsen.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
Häll över såsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen. Låt salladen stå ca 1 timme och ta smak.
Till servering: Strö över kapris och servera potatissalladen till rökt kött, grillad korv, kall skivad rostbiff, varmrökt lax eller vegobiffar.