En riktig "man tager vad man haver gryta". Superenkel, smakrik och billig gryta som passar perfekt att skräddarsy med vad man har hemma i kylskåpet. Rädda trötta morötter och rotfrukter och toppa grytan med Philadelphia - eller som ingrediens i grytan för att få den extra krämig! Tips! Servera gärna med dagsgammalt bröd som du steker på i lite olivolja och vitlök.
Original recept från www.koket.se
Feb. 18, 2022
1 msk garam masala
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
5 dl linser
6 dl vatten
2 dl kokosmjölk
Salt
1 limefrukt
Till servering
200 g philadelphia original
Bröd
Rostade solrosfrön
Färsk persilja
1 gul lök
2 morot
3 vitlök
Skala lök och vitlök och finhacka dem samt skiva morötterna i slantar.
Stek på medelvärme tills löken börjar bli genomskinlig.
Tillsätt kryddor och tomatpurén. Stek lite till på svag värme.
Tillsätt krossade tomater, linserna och vatten. Koka i cirka 15 minuter. Rör sedan i koksmjölk och smaka av med salt och lime.
Stek på några brödskivor i olivolja och vitlök och toppa sedan grytan med lite rostade solrosfrön, persilja och en klick krämig Philadelphia.