Det här är en nudelwok med kyckling och massor av goda grönsaker. En fräsch middag som räcker till hela familjen + matlåda. Hur bra?
Original recept från sandracallermo.se
Feb. 18, 2022
2 tsk fisksås
Några cm ingefära
400 g risnudlar
Salta cashewnötter
Lime
900 g kyckling
2 st paprikor
2 stora morötter
250 g broccoli
200 g minichampinjoner
2 msk sesamolja
4 vitlöksklyftor
2 msk soja
1.5 msk röd currypasta
Strimla kycklingen. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär morötterna i slantar. Dela ner broccolin i små buketter och strimla broccolistammen. Tvätta och halvera eventuellt champinjonerna, skär i kvartar om du har stora.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingen. När den fått färg runtom kan du tillsätta 1 msk sesamolja samt pressad vitlök och 1 tsk currypasta. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
Lägg i broccoli och morötter i stekpanna och låt fräsa några minuter så det börjar mjukna. Krydda med salt och svartpeppar. I slutet kan du tillsätta 1 tsk currypasta samt lite riven ingefära. Lägg sedan åt sidan.
Lägg i paprika och champinjoner i stekpanna och tillsätt sesamoljan. Krydda med salt och svartpeppar och ha i 1-2 tsk currypasta samt riven ingefära. Lägg åt sidan.
Koka nudlarna enligt anvisning. Häll sedan av vattnet (spara 1 dl vatten) och blanda sedan ner kyckling och alla stekta grönsaker. Tillsätt soja och fisksås. Servera med cashewnötter och pressad lime.